Att ägna sig åt både hälsa och fitness är absolut ett bra koncept. Men det är viktigt att upprätthålla en sund balans där emellan. Bäst välbefinnande utav det får du om du varierar mellan motion, kost och även lägger in den sociala aspekten så som nöjesaktiviteter eller umgänge med familj och vänner.

Motion är viktigt för att upprätthålla den fysiska hälsan, medan näring är viktigt för att upprätthålla den allmänna hälsan och vitaliteten.

Att delta i lustfyllda aktiviteter bidrar dessutom till att främja positiva känslor och allmän lycka. Genom att balansera dessa tre livsområden är det möjligt att uppnå ett välbefinnande som är både fysiskt och känslomässigt hälsosamt.

hälsa och fitness - musli

Hälsa och fitness – En nyckel till att upprätthålla balansen

Så se till att varje område får den uppmärksamhet det förtjänar. Om du till exempel är en person som tenderar att fokusera främst på arbetet och försummar din fysiska hälsa är det viktigt att du tar dig tid för regelbunden motion.

Kosten är också en viktig del – Här kan du läsa mer om: Varför du ska ta hand om din mage och hur du gör det

Om du vill ha recept på fler maträtter besök cookpo.

Fördelar med att träna på ett gym

Det finns många fördelar med att träna på ett gym. Några av dessa fördelar är ökad muskelmassa, ökad styrka och ökad uthållighet. Gymmedlemmar tenderar också att ha bättre kardiovaskulär hälsa och lägre risk för sjukdomar som högt blodtryck och hjärtsjukdomar. Dessutom har gymmedlemmar vanligtvis en lägre kroppsvikt och kroppsfettprocent än de som inte tränar på ett gym.

Om du bestämmer för att träna hemma så finns det träningstips i denna bloggen myfitnessexpert som du kan genomföra hemma.

Återhämtning är viktigt

Om du å andra sidan är en person som tenderar att överskatta sig själv och inte tar tid att återhämta sig efter träningen, måste du se till att du äter rätt näring.

Att träna på ett gym erbjuder många fördelar, som t.ex. tyngdlyftning, konditionsmaskiner och gruppklasser som kan hjälpa dig att nå dina konditionsmål. Du har också tillgång till personliga tränare som kan hjälpa dig att skapa en anpassad träningsrutin och ge dig kostråd.

hälsa och fitness - benpress
Benpress

Detta är särskilt användbart för dem som inte vet hur de ska börja eller som vill ha lite extra motivation. Här ska vi hjälpa till att hålla dig uppdaterad och motiverad till att ta hand om din kropp genom att dela med oss utav bra övningar som stärker och bygger upp din kropp.

Du får även tips om kost och att nå ett välbefinnande som balanserar träning – kost och att ha roligt även inom andra aktiviteter.

När dessa tre livsområden får den uppmärksamhet de förtjänar är det möjligt att uppnå ett välbefinnande som är både fysiskt och känslomässigt hälsosamt.

“Följ med här – Om du behöver inspiration till att komma i gång!”

Tips på hur du kan komma i gång med din nya träningsrutin

hälsa och fitness - parträning

Nu när du känner till de många fördelarna med att träna på ett gym får du här några tips om hur du kan komma i gång med din nya träningsrutin:

1. Börja i liten skala och sätt upp små mål i början! – Om du är nybörjare på träning bör du börja med ett litet antal dagar i veckan och gradvis öka antalet dagar när du blir mer bekväm.

2. Hitta en aktivitet som du tycker om. Om du inte tycker om din träning är det mindre troligt att du håller dig till den i längden. Välj en aktivitet som du tycker om, till exempel löpning, cykling eller simning.

3. Sätt upp realistiska mål. Försök inte att bli en träningsentusiast över en natt. Börja med att sätta upp realistiska mål, t.ex. att öka antalet dagar du tränar varje dag eller gradvis öka intensiteten i din träning.

4. Vila ordentligt. Se till att du får tillräckligt med vila, vilket är lika viktigt för det allmänna välbefinnandet som träning och kost. Försök att få sju till åtta timmars sömn varje natt om möjligt

5. Hitta en träningskompis. Om du har någon som håller dig ansvarig kan det hjälpa dig att hålla dig i gång. Om du inte känner någon som vill vara med dig kan du försöka gå med i en grupp eller klass i stället.

6. Se till att du dricker tillräckligt med vatten före, under och efter träningen.

Se även till att syresätta dig ordentligt med bra och ren luft omkring dig – Läs här vad torr luft i hemmet kan innebära för dig.

Obs! – Viktigt!

När du tränar hälsa och fitness – Se till att fira dina mål ordentligt!

Klappa dig på axeln och känn in känslan med vad du faktiskt presterat – Värdesätt med att ge dig något litet extra varje gång du klarat ett delmål – Det behöver inte vara något stort, men det ska ändå signalera någon form av uppskattning till dig själv för att du tar väl hand om din kropp och hälsa! 🙂

Få experttips och råd om träning och kost på denna hälsoblogg jarnsvenskan.

Om du vill ha matrecept besök denna bloggen 4tastes.

Läs mer här på bloggen och låt dig inspireras av Fitness – Hälsa & Annat kul!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *