Hur SEO får ditt Gym att syna bättre. Om du äger ett gym och inte har hört talas om SEO är det dags att sätta dig in i det. Sökmotoroptimering är konsten och vetenskapen att förbättra din placering i sökmotorer som Google.

SEO – En strategi som bär!

För att locka potentiella kunder måste du arbeta med denna strategi nu! Den här artikeln kommer att lära dig allt om SEO-strategier så att din webbplats kan vara ett av de första resultaten för varje given sökterm som rör gym eller fitnesscenter

seo - strategi

Nu när du vet lite om SEO är det dags att omsätta det i praktiken. Här är några tips för att komma i gång:

1. Använd nyckelord i innehållet på din webbplats.

Se till att de nyckelord du använder är relevanta för din verksamhet och att de förekommer flera gånger på din webbplats.

2. Optimera bilderna på din webbplats.

När du laddar upp bilder till din webbplats ska du se till att inkludera nyckelord i filnamnet och fylla det alternativa textfältet med en kort beskrivning av bilden.

3. Hänvisa till andra webbplatser med länkar tillbaka till ditt gym.

Om du nämner ett annat gym eller fitnesscenter i innehållet på din webbplats ska du inkludera en länk tillbaka till deras webbplats. Detta hjälper dem att bli uppmärksammade av potentiella kunder också.

4. Använd en unik design.

Om din webbplats har en generisk design som ser ut som alla andra webbplatser kommer du inte att sticka ut från mängden. Du behöver en unik design som gör ditt gyms webbplats originell och lätt att komma ihåg.

5. Optimera för lokala sökord.

Förutom att optimera så att andra kan hitta ditt gym på Google med allmänna sökord. Se till att den är synlig i sökmotorerna för lokala sökord. Personer som letar efter gym i Göteborg bör till exempel lätt hitta ditt gym i resultaten när de skriver in “Göteborgs Gyms”.

6. Optimera din webbplats för flera enheter.

Eftersom majoriteten av besökarna på din webbplats kommer att komma från mobila enheter det är viktigt att se till att din webbplats är optimerad inte bara för stationära datorer utan även för telefoner och surfplattor

7. Använd dig av profiler i sociala medier.

Om du är aktiv på sociala medier kan du försöka integrera dina flöden på Facebook, Twitter eller Instagram med din webbplats så att potentiella kunder kan få information om kommande evenemang utan att lämna sidan. Glöm heller inte att hålla igång en “levande blogg” – Läs mer här om hur du kan blogga bättre & få fler följare!

8. Optimera hastigheten på din webbplats.

Din webbplats kan ha en fantastisk design och mycket bra innehåll, men om den tar för lång tid att ladda kommer potentiella kunder inte att kunna vänta på den och surfar i stället vidare till en annan hemsida. Det finns många kostnadsfria plugin som kan hjälpa dig att se till att din webbplats laddas snabbt.

9. Glöm inte bort marknadsföring utanför nätet.

seo - marknadsföring

Även om du bör fokusera de flesta av dina ansträngningar på marknadsföring online, glöm inte bort att använda andra former av marknadsföring som tryckta annonser eller reklamskyltar. Detta kommer att ge dig ett försprång gentemot konkurrenter som endast fokuserar på marknadsföring online.

Här kan du läsa mer om: Digital marknadsföring Glöm inte heller ha koll på Sökmotorn & uppstickaren – Duckduck Go!

10. Följ upp din framgång och justera strategierna i enlighet med detta.

När du väl börjar få rankningar för vissa nyckelord bör du övervaka dem varje månad eller så och analysera uppgifterna för att se vad som fungerar och vad som inte fungerar. Detta kommer att hjälpa dig att förbättra din webbplatsplacering i sökmotorerna.

Något som också hjälper till med att synas mer är genom annonsering – Här kan du läsa mer om Google Ads och hur du med hjälp av det kan skapa bättre placeringar i rankingen.

Alla punkter ovan är lite tidskrävande och tar tid att lära sig att bli riktigt bra på

– Vill du i stället har hjälp med riktigt bra SEO för att synas bättre på nätet? – Så googlar du: seo göteborg – Fyll formuläret så återkommer webstr.se inom kort till dig.

I övrigt får du läsa mer på bloggen här om fitness och hälsa samt hur du balanserar det här med att även göra roliga saker där emellan!

Läs bloggen allthingsbright för tips och idéer för blogg inlägg och hur du designar din blogg.

Du kan även besöka makeitdesign för tips på hur man designar en blogg.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *